Adviezen over beleggen


Adviezen over de beurs dienen conclusies te zijn geen meningen. Wie om meningen verlegen zit, kan beter naar een koffiehuis gaan.
Dagelijkse adviezen over de AEX dienen aanwijzingen te geven over lopende posities.
Hoe meer woorden iemand nodig heeft om analyses en adviezen over de beurs te maken, hoe minder verstand van zaken de persoon in kwestie heeft. Woorddiarree wordt slechts gebruikt om onkunde te verbergen.
Handel alleen in aandelen en indexen die je van haver tot gort kent en waarvan het prijsverloop geen geheimen voor je kent.
Wanneer je leest "resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst", weet je dat dat beteken: "Ik weet niet hoe ik aan mijn resultaten kom."
Laat je ook je fiets maken wanneer de rijwielhersteller zegt: "Vorige keer is het gelukt, maar dat wil niet zeggen dat je erop kunt rekenen dat de reparatie dit keer ook in orde komt." Toch is deze manier van doen algemeen geaccepteerd als het om geld weggooien op de beurs gaat.Het is algemeen geaccepteerd dat grote vermogensbeheerders zeggen: wie 60% treffers haalt, is een kanjer. Mijn antwoord zou luiden: Wie 60% treffers haalt, is een beunhaas.