Leren beleggen:
Waarom?
Alleen wie weet wat hij doet heeft succes op de beurs.

image Waarom zou een belegger zich verdiepen in de achtergronden van het vak? Er is immers zoveel aanbod van allerlei systemen die je al het werk uit handen nemen. Waarom niet gewoon robot traden? Dat is toch de grote hit? En trouwens wie droomt er niet van slapend rijk worden? Lees voor het antwoord op deze vragen Slapend Rijk even na.

Geld verdienen op de beurs is een vak. Wie succes wil hebben met de uitoefening van een vak, zal dat ook gewoon moeten beheersen. Bekend is dat 90% van alle deelnemers aan het beursspel consistent verliezen of nauwelijks iets verdienen. Robot of niet. Dat blijft gewoon steeds hetzelfde. Wie niet weet waar hij mee bezig is, kan zijn geld net zo goed ineens weggooien. In plaats van een kwellende serie verlies gevende handelingen dagelijks over enige jaren moeten bestuderen.


Basis voor iedereen.
Geld verdien je pas bij de verkoop.

Er is heel veel informatie bekend over het moment van aankoop. Iedereen kan ook eenvoudig allerlei wiskunde kopen [ genoemd indicatoren ] die aangeven wanneer er gekocht kan worden. Het is ook zo dat het theoretisch gezien vrij gemakkelijk is om indicatoren te maken die een goed koop-moment signaleren.

Toch is er een groot probleem. De meeste automatisch gegenereerde koopsignalen blijken geen winst op te leveren. En ook de meeste kooptips die tot stand komen via fundamentele analyse blijken in de tijd gezien fout. Het gevolg is dat een gemiddelde belegger het grootste deel van de tijd aankijkt tegen verlies gevende posities.

professioneel beleggen wil zeggen: precies weten wat je doet. Wil zeggen: signaleer op tijd wanneer je koop op het verkeerde moment is gedaan. Wil zeggen: zorg voor een logisch onderbouwde stop loss.


Stop Loss
Verliezen op tijd stoppen.

Dat is eenvoudiger gezegd dan gedaan: een logisch onderbouwde stop loss. Zonder deze maatregel is echter verlies op de beurs verzekerd. In de cursus stop loss bepalen wordt voor iedereen duidelijk uitgelegd hoe een belegger zich zelf beschermt tegen onnodige verliezen door verkeerde aankopen.

Dit geldt voor iedereen. De adviessystemen van BootCycles geven duidelijk de stopwaardes aan. Maan ook iedere doe het zelver moet weten hoe het zit met dit onderdeel van professioneel beleggen.

Er zitten wel haken en ogen aan. Zo zijn er bij voorbeeld handelssystemen waarbij een stop loss niet kan worden gebruikt. Wie met een dergelijk systeem werkt is dus aan de wolven en spoken overgeleverd. Werk aan de winkel dus voor de doe-het-zelver, maar ook voor de tipdienst-gebruiker. Welke systemen en welke tipdiensten kan de belegger beter links kan laten liggen? Deze vraag moet iedereen beslist beantwoorden die zijn geld liefheeft.


Twee toestanden
trend en trade dat is wat het zo moeilijk maakt.

De beurs verkeert steeds in een van de twee toestanden die in de literatuur worden aangeduid als trend fase en trade fase. . Deze twee toestanden zijn zo verschillend dat ze een totaal verschillende manier van handelen vereisen.

De verklaring waarom 90% van de deelnemers aan het beursspel consequent verliezen lijden na een beetje winst, ligt hier. Men ontwikkelt doorgaans indicatoren die alleen werken in de trend fase. De beurs verkeert echter de meeste tijd in de trade fase. En wat het nog ingewikkelder maakt is dat de afwisseling van de fasen niet zomaar voorspelbaar is.

BootCycles heeft beide problemen opgelost. Daardoor zijn de advies systemen zo trefzeker.